
Ett recept från en liten oansenlig kokbok "Barnfamiljens bästa mat". Jag kan hålla med om att det inte låter så gott men oj vad det gick hem hos min 1 1/2-åriga dotter.
4 port: Tina 1 stort paket kycklinglår (jag tog filéer istället). Torka av bitarna. Stek dem gyllenbruna i 2 msk olivolja eller margarin (om möjligt i en gryta som rymmer hela rätten). Salta och peppra kycklingen. Skala och skiva en gul lök och lägg i grytan. Skiva också en vitlöksklyfta och lägg i. Skrubba en citron noga. Dela den i två halvor, längs med. Skär i tunna skivor (halvmånar). Lägg citronskivorna över kycklingen i grytan och häll på någon deciliter vatten så att kycklingen nästan täcks (jag brukar även ta i en buljongtärning). Bryt citronens syrlighet genom att lägga i en stor morot i slantar och 1 tsk socker. Koka grytan under lock i 20-30 minuter.
Variation: Man kan ersätta citronen med apelsin men hoppa då över sockret.
Tillsätt ett halvt paket knaperstekt bacon. Sältan bryter sötman och syrligheten underbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar