måndag 30 juli 2007

Kryddig gryta med bönor och paprika

Smakar mycket paprika. Smaskens!!!

3-4 port.

2 röda paprikor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 stjälkar selleri
1 burk (400 g) kidneybönor eller sojabönor
2 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
1 burk krossade tomater (400 g)
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 tsk salt
lite svartpeppar
1/2-1 tsk chili i tub eller currypasta
2-3 msk hackad färsk koriander eller mynta

Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela sellerin i bitar. Låt bönorna rinna av och skölj bort den äckliga burksmaken. Hetta upp olja i en gryta och fräs paprika, lök och vitlök under omrörning tills löken mjuknat. Låt kryddorna fräsa med några sekunder mot slutet. Tillsätt tomaterna och ev. lite vatten. samt buljongtärningen. Lägg sedan i sellerin, chilin/currypastan och salt. Koka upp och sjud under lock tills paprikan och sellerin känns mjuk, ca 15 min. Tillsätt bönorna, rör om och låt allt bli riktigt varmt. Smaka av och blanda i kryddgrönt. Servera med fullkornsris eller couscous.

Inga kommentarer: