Ett recept min pappa brukade laga. Lite udda smaker kanske... men supergott! 1 1/2-åringen intygar.
400 g frukostkorv
2 gula lökar
4 tomater
1-2 dl grädde (beroende på hur mkt sås du vill ha)
2 msk riven pepparrot (på tub)
2 msk hackad dill
2 msk senap
1/2 tsk salt
Skala (eller skippa det) tomaterna och skiva dem, lökarna och korvarna. Varva skivorna i en tjockbottnad grytta. Fräs! Vispa samman grädde, pepparrot, dill, senap och salt. Slå blandningen över korvfräset. Koka på svag värme ca 10-15 min. Servera med kokt ris.
Vegetarian? Ersätt frukostkorv med sojakorv från Hälsans Kök. Lika gott!
torsdag 19 juli 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Det här är SÅ gott! Inte ens min trogna kokbok hade det här receptet, men det jag hittade här var mycket godare än det jag ätit hemma ändå. Dock brukar jag ta mer grädde eftersom det blir lite torrt med bara 1-2 dl.
Skicka en kommentar